Térdcsigolyák könnykezelése, Hogyan kezeljük a térddeformáló artrózist. Zúzódott hátizmok kezelése


Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?

Térdízületi porcgyűrű sérülés (S01E06)

Sokakat éppen a fájdalom tart vissza a mozgástól, úgy érzik, feltétlenül kímélni kell az ízületet. Holott dr.

TÉRDFÁJDALOM, TÉRDSÉRÜLÉS? A GYÓGYTORNA TARTÓSAN SEGÍT!

Páll Zoltán kenőcs kezelése ízületi gyulladás esetén, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos szerint fontos lenne mozgatni még a fájós ízületeket is és a megfelelő módszerekkel megállítani az állapotromlást.

Lehet mozogni fájós térddel vagy kímélni kell? A mozgás számos egészségvédő hatással rendelkezik, többek közt egészségesen és mobilan tartja az ízületeket. Minden szakmai ajánlás a heti legalább perc, közepes intenzitású mozgást tartja elégségesnek.

térd osteoarthrosis kezelése modern mágneses lézeres terápiás eszközökkel

Ugyanakkor nem könnyű meghatározni, mi lehet a legmegfelelőbb mozgásforma — különösen ízületi fájdalmak esetén. A szakértők szerint azoknak, akik térdfájdalmakkalcsípő- vagy hátfájdalommal küzdenek, a kisebb behatással járó mozgásformák a leghasznosabbak. A kisebb behatás ugyanis nem azt jelenti, hogy kisebb az egészségnyereség és alacsonyabb az edzettségi szint.

A kisebb behatás ugyanis annyit jelent, hogy az egyik láb mindig a földön marad, vagyis kimarad a mozgásból az ugrás és a földet érés, ami erős terhelést jelent az ízületeknek. Rengeteg ilyen alacsony behatással járó sportot lehet találni, például a jógát, a gyors gyaloglást, a vízi sportokat, az úszást, a kerékpározást, a túrázást.

térdcsigolyák könnykezelése

Miért fontos ez térdfájdalom esetén? Ugyanígy ajánlhatóak ezek a sportok a csontritkulással élőknek és az idősebbeknek is, akik különösebb probléma nélkül szeretnék megőrizni ízületeik egészségét.

Ha ugyanis nem mozgunk, belekerülünk egy lefelé tartó spirálba, amelyben az inaktivitás egyesül a fájdalommal és a lehető legrosszabb végkifejletet vetíti előre.

Miért fontos ez térdfájdalom esetén?

A hosszútávú mozgásbeszűkülés és munkaképtelenség ugyanis még nagyobb fájdalomhoz, hangulatzavarhoz vezethet. A szabadabb mozgáshoz, és a hosszútávon nagy segítséget jelentő gyógytornához viszont meg kell szabadítani a beteget a fájdalomtól, amelyhez számos hatékony lehetőség áll térdcsigolyák könnykezelése — ismerteti Páll doktor.

Így segíthetnek az orvosi kezelések a szabadabb mozgásban - Elsősorban pontos diagnózist kell felállítani a térdfájdalom okáról, hiszen éppúgy okozhatja sérülés, mint porckopásízületi gyulladás, és természetesen más okok.

  • Lehet-e mozogni, sportolni térdfájdalom esetén?
  • Csontkovácskezelés
  • Porckopás a térdben: így enyhítheti a fájdalmat - EgészségKalauz Kenőcs a csípőízület artrózisának kezelésére Soha többé kövérség!

Ennek alapján eldöntjük, mi lehet a megfelelő kezelés. Bizonyos térdfájdalmak esetén jól beválhat a lökéshullám térdcsigolyák könnykezeléseamely beindítja a test öngyógyító mechanizmusait, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét.

térdcsigolyák könnykezelése

Ezáltal a kezelések nem csak a fájdalmat csökkentik, de a valódi okot szüntetik meg a sérült szövetek fokozatos regenerálásával. A kezelés során egy gél felvitele után a megfelelő kezelőfejjel a kijelölt helyre juttatunk egy nagy energiájú hullámot. Már az ekkor jelentkező enyhe fájdalom is jelezheti, hogy jó helyen zajlik a térdcsigolyák könnykezelése, ami sokszor már az első alkalommal hatékony, de az esetek többségében kúraszerűen hoz tartós eredményt — mondja dr.

A porckopás (arthrosis) kezelési lehetőségei

Páll Zoltán, a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos. Ha ugyanis hialuronsavas gélt injektálunk az ízületi résbe, az csökkenti az ízületi folyadék belső súrlódását, tehát elősegíti a csúszást.

A felhasznált anyag egy átlátszó zselé, amely nagy koncentrációban tartalmaz hialuronsavat. Nagy segítség lehet a lágylézer terápia is, amelynél alacsony energiájú infravörös lézersugárral dolgozunk, aminek számos előnyös tulajdonsága van.

térdcsigolyák könnykezelése

Többek közt csökkenti az ödémát, ezáltal a gyulladás lehetőségét, javítja a sejtszintű energiaforgalmat, elősegíti a szövetek regenerációját, segíti a sejtfunkciók visszaállítását és támogatja a sejtek oxigénellátását, az erek újraképződését.